About Us

De lodge en de natuur zijn verre weg het belangrijkste, maar mocht u ook wat te weten willen komen over de eigenaren, dan kunt u dat hier vinden.

Wiebe Hofstra is 42 jaar en zijn vrouw Melanie Hofstra-van Kuler is 29 jaar. In 2011 ontmoette zij elkaar op Koninginnedag op de vrijmarkt. Het bleek een gouden combinatie te zijn en exact vijf jaar later in 2016 werd dit bekroond met een huwelijk. Twee dagen na de bruiloft vertrokken zij naar Zuid Afrika en Mozambique voor hun huwelijksreis en al direct was er een klik met het land, alsof ze er al veel eerder waren geweest en dat was nog voor de kennismaking met het laagveld. Na de Panoramaroute reisden zij door naar de Sabie Sands, een private game reserve aan het Kruger National Park. Binnen 10 minuten werd er naar ons verwezen als 'het enthousiaste koppel' en inderdaad enthousiast waren we... en zijn we nog steeds. Eigenlijk wilde we niet meer weg.

Bij thuiskomst begon het echte getrouwde leven, maar dat werd op zijn kop gezet door een 'grapje' over het kijken naar een huis in Zuid Afrika. Nadat ze elkaar verzekerde dat ze absoluut in fase 0 zaten wat betreft emigratie zijn ze zich gaan verdiepen in de mogelijkheden en wensen. Om zich ervan te verzekeren dat het niet de vele champagne was die het land zo schitterend had gemaakt tijdens de huwelijksreis zijn zij een half jaar later terug gegaan. Zelfs met een kritische blik konden we niet ontkennen dat dit is wat we wilde en zo kwamen ze toch terecht in fase 1 van emigratie: daadwerkelijk uitzoeken wat je nodig hebt, wat je wilt en waar je aan moet voldoen. Zuid Afrika is niet het makkelijkste land om binnen te komen, maar als je voldoende gemotiveerd bent is het mogelijk, en gemotiveerd zijn we!

Een half jaar later (mei 2017) zijn we weer naar Zuid Afrika gegaan om de locatie te bepalen, maar dit liep anders dan gedacht. Een emigratie is niets als er geen tegenslagen zijn toch? Verrassend genoeg zijn we nu heel blij met die wending, want daardoor zijn we breder gaan kijken en kwamen we iets tegen wat veel beter bij ons past.

Een half jaar later zijn we voor het eerst sinds de huwelijksreis echt puur op vakantie geweest: twee weken alleen maar Kruger. Misschien zouden wij als Nederlanders die druk leven gewend zijn wel gek worden van de rust in Kruger? Je raadt het al, dat was totaal niet het geval. Wij kunnen niet lang genoeg in het laagveld zijn, vandaar dus ook de stap om te emigreren.

Wiebe is in het dagelijks leven advocaat met een eigen advocatenkantoor in Hilversum en Melanie is psycholoog met een eigen praktijk gericht op online coaching. Beide zijn werkzaam als vrijwilliger in Dierenpark Amersfoort als gids om bezoekers te voorzien van educatie en voorlichting. Ze wonen samen met hun twee honden George en Kloenie en hun drie katten Paris, Toulouse en Charlie. Hobby's zijn dieren, natuur, reizen, fotografie, duiken, bordspellen, films en series kijken en lezen.

Mocht je vragen hebben over ons, stel die dan gerust.

Xongile Lodge

Ontdek nu zelf het Laagveld van Zuid Afrika